I en pressemelding onsdag skriver selskapet at nye aktører har kommet inn på eiersida.

Rent konkret er det snakk om North Coast AS og eksportselskapet Coast Tromsø AS. Til sammen overtar de 49 prosent av aksjene. Bak førstnevnte selskap står velkjente hvitfiskaktører som Gunnar Klo, Brødrene Karlsen og Coast Invest.

Håvard Albrigtsen, daglig leder i Årvikbruket. Foto: Arne Fenstad

– Styrke

Fiskemottaket ligger i Skjervøy kommune, nærmere bestemt Årviksand på Arnøya. Selskapet har vært kontrollert av familien Albrigtsen de siste årene, og har særlig fokus på saltfiskproduksjon.

– Vi tror det nye eierskapet vil styrke Årvikbruket og lokalsamfunnet på Årviksand og regionen. Vi ønsker å utvikle oss videre innenfor saltfisk, men også se på andre muligheter, sier Håvard Albrigtsen, som er daglig leder i selskapet.

North Coast AS kjøper 34 prosent av aksjene og Coast Tromsø AS kjøper 15 prosent, både i eiendomsselskapet og i driftsselskapet.

– Vi er glade for at vi har fått anledning til å komme inn på eiersiden i Årvikbruket. Vi har tro på selskaper med en sterk lokal forankring og ser frem til det videre samarbeidet; uttaler Arne E. Karlsen, som er styremedlem i begge selskap som nå går inn på eiersiden.

– For North Coast og eierne er det viktig å bidra til et godt tilbud til fiskeflåten i denne regionen, sier Karlsen i pressemeldingen.

Arne Karlsen sier han har tro på selskapet i Troms, som har sterk lokal forankring. Foto: Silje Helene Nilsen

Samarbeid

Han tror aktørene sammen vil dra nytte av et styrket samarbeid mellom anleggene de allerede eier i Kjøllefjord og Berlevåg samt eierstrukturer i Vesterålen og Senja.

– Gjennom Coast Tromsø AS knytter vi også salg og marked nærmere til produksjonen.