Forrige uke åpnet feiret Jackon åpningen av sin nye fabrikk på Skillemo industriområde noen kilometer sør for Alta. Selskapet produserer kasser i EPS (ekspandert polystyren) til fiskeri- og havbruksnæringen i regionen.

Anlegget har vært i drift siden 20. desember 2021 og er Jackon-konsernets andre fabrikk i Finnmark. Åtte årsverk er knyttet til aktiviteten i det 3200 kvadratmeter store anlegget.

500 tonn sjømat

Den nye fiskekassefabrikken i Alta kan dekke et behov for pakking av 500 tonn sjømat per dag og er klargjort for utvidelse av kapasitet.

- Med en havbruksnæring i vekst og solid fiskeindustri er regionen et viktig område for vår satsing på fiskekasser i EPS. Fabrikken i Alta skal sikre produkter for pakking av fersk sjømat til næringen i regionen og har nødvendig produksjonskapasitet for sesongsvingninger, sier Frank Ivar Isaksen, produksjonsdirektør for Jackons fiskekassefabrikker, i en pressemelding.

Maskinparken er oljefri. Dampproduksjon er ved elektrisk kraft, i motsetning til tradisjonelle løsninger som innebærer gass som energibærer, viser selskapet til.

Foruten det nye anlegget i Alta, har Jackon allerede 6 fiskekassefabrikker i Norge. Selskapets satsing i Finnmark startet med oppkjøpet av StyroNor i Tana i 2017.