Dette blir det åttende stedet Frydenbø Industri etablerer seg i Norge, og det fjerde i Nord-Norge. Fra før holder de til i Øksfjord, Havøysund og Alta.

Konsernet skriver i en en pressemelding at styret bestemte denne uken at de skal starte en «større virksomhet» i Blokken i Sortland kommune.

Tidligere eiere er med

- Vi merker økende etterspørsel i nord og ser frem til å kunne tilby eksisterende og nye kunder enda bedre tilgjengelighet gjennom den nye etableringen, sier Arne Kristian Vestre i meldingen.

Han er leder for Frydenbø Industris virksomhet i nord.

De tidligere eierne av Blokken Skipsverft, Anders Stoltz-Rasmussen og Jørgen Rasmussen, er blitt med på eiersiden.

Gikk konkurs

Blokken Skipsverft var et av de eldste verftene i Nord-Norge og har vært en viktig arbeidsplass og næringsaktør i Vesterålen. Høy gjeld og koronapandemien tok imidlertid knekken på selskapet tidligere i år. Konkursen rammet rundt 25 ansatte.

- Vi er veldig glad for at det er akkurat Frydenbø som skal starte opp igjen med skipsvirksomheten i Blokken. De er tydelig på verdier og kultur, noe som er viktig både for kundene og oss, sier Stoltz-Rasmussen i meldingen.

Frydenbø Industri AS overtar aksjene i eiendomsselskapet Blokken Skipsverft Eiendom AS, som er eierselskapet av eiendommen hvor skipsverftet ligger.