NRK melder at Vestland fylkeskommune har tildelt entreprenøren Vassbakk & Stol anbudet på byggingen av en ny fiskerihavn i Langevåg på Bømlo.

Byggestart blir til våren, og fylkeskommunen regner med en byggetid på omkring to år.

Det har lenge vært jobbet med å få etablert en fiskerihavn i industri-/havneområdet som ligger i Hovlandshagen på Langevåg, helt sør på Bømlo.

Tidligere i år fikk det lokale næringslivet en gladmelding; Vestland Fylke garanterte nemlig en forskuttering på 165 millioner kroner til prosjektet.

- Store tanker

– Dette er jo bare stort, dette har vi jobbet med så lenge. Bømlo er en stor fiskeri- og oppdrettskommune og nå får vi utviklet næringen. Nå skal vi høste det havet har å by på og kanskje også bearbeide fisken i stedet for at den blir sendt rundt i verden. Vi har store tanker om hva som kan etableres der ute, sa styreleder for Bømlo Fiskerihavn, Ståle A. Vorland, da det i vår ble kjent at prosjektet fikk forskuttert de 165 millionene.

Anslag gjort av Bømlo Fiskerihavn tilsier at havnen vil femdoble kapasiteten og gi grunnlag for et næringsareal på land på 220.000 kvadratmeter. Prosjektet ligger inne i Nasjonal transportplan 2024–2029.