I en pressemelding opplyser Fiskeridirektoratet at de sammen med Tolletaten stoppet ulovlig utførsel av 164 kilo fisk i en samarbeidsaksjon i Stavanger fredag kveld.

De to etatene kontrollerte reisende på ferjekaia i Risavika ved Stavanger seint fredag kveld. Kort tid før avgangen til Hirtshals i Danmark kom en varebil med fire tyske statsborgere.

– Kontrollen av kjøretøyet avdekket forsøk på ulovlig utførsel av totalt 164 kilo fisk, opplyser seksjonssjef Sven Asle Aarvik i Tolletaten, i meldingen.

Ble beslaglagt

Fisken var fanget hos en registrert turistfiskebedrift. De fire fiskerne hadde deretter filetert fangsten og oppbevarte den i to frysebokser i varebilen, ifølge Fiskeridirektoratet.

Fangsten ble beslaglagt. De tyske statsborgerne ble hver ilagt et forenklet forelegg av politiet på 12.000 kroner, som de vedtok før de fikk forlate Norge lørdag, opplyses det.

– At Tolletaten og Fiskeridirektoratet samarbeider i slike kontroller, er viktig for å få bukt med smugling av fisk, sier seniorinspektør i Fiskeridirektoratet Nils Johan Stonghaugen i en uttalelse.

Han deltok på kontrollen utenfor Stavanger.

Det er kun de som fisker i regi av en registrert turistfiskebedrift, som kan ta med seg fisk ut av Norge.

Utførselskvoten er 18 kg fisk eller fiskeprodukt for gjester ved registrerte turistfiskebedrifter.