Ifølge Bergens Tidende brant det fredag ved Ænes Inkubator, som ligger ved Hardangerfjorden. Bygget, som IntraFish tidligere har omtalt, er under oppføring, og skal etter planen produsere rundt 3.000 tonn laksesmolt i året. Det tilsvarer 20 millioner laksesmolt med størrelse opp til én kilo.

Mye røyk

Nødetatene rykket ut etter melding om brann like etter klokken 12. Ifølge avisen ble det meldt om mye røyk i området, og brannvesen ba folk holde seg unna for å unngå å få i seg giftig røyk.

– Vi fikk først melding om en husbrann, men det viser seg å være en industribygning. Det skal være noen plastprodukter som brenner, sier operasjonsleder i politiet, Eivind Hellesund, til BT.

Ifølge brannvesenet kom det svart røyk ut døren i byggen. Vaktkommandør ved 110-sentralen, Ole Jacob Hartvigsen, forteller til avisen at det var en del plastrør som brant.

Ifølge politiet er ti personer eksponert for røyk i anledning brannen, som er meldt slukket i 13.20-tiden.

– Ti personer har vært eksponert for røyk, tre av dem mer enn de andre, skriver politiet på Twitter.

Ferdig 2022

De som ble eksponert for røyk ble sett til av helse på stedet.

Det er oppdrettsselskapene Eide Fjordbruk, Lingalaks og Tombre som har gått sammen om å bygge det nye settefiskanlegget ved Hardangerfjorden. IntraFish har tidligere omtalt at det er ventet ferdigstilt i desember 2022.

På sine nettsider skriver H2 Hardanger, som oppgir å ha blitt valgt av byggherre som administrativ ressurs i prosjektet, at anlegget i alt skal bestå av fem RAS-avdelinger, samt klekkeri og administrasjonsbygg. Når det står ferdig vil anlegget ha en størrelse på 10.500 kvadratmeter.

Daglig leder i Ænes, Jan Gunnar Strand, forteller til IntraFish at han trenger å få oversikt over situasjonen før han kommenterer hva som har skjedd, samt omfanget av brannen.