Det opplyser oppdrettsselskapet i en melding på sin hjemmeside.

Det var under arbeid ved lokaliteten Djupvik ved Sortland lørdag morgen ved 09.45-tiden at oppsto brann under dekk på fartøyet «Monica». Brannen ble slukket, og det er ikke meldt om personskader. Mannskapet ble sendt til legevakt for rutinemessig sjekk og registrering, går det fram av meldingen

Informasjonssjef Lars Fredrik Martinussen i Nordlaks. Foto: Edvard Kristiansen

– Formidabel innsats

– Mannskapet har gjort en formidabel og snarrådig innsats for å slukke brannen og begrense skadene om bord. De fikk utløst brannslukkingsutstyret og stengte for all lufttilførsel. Det har klart å kvele varmen, og situasjonen var dermed slik at røykdykkere kunne gå om bord når de ankom stedet, uttaler kommunikasjonssjef Lars Fredrik Martinussen i Nordlaks i meldingen.

Arbeidsbåten hadde et mannskap på tre ved lokaliteten ved Blokken i Sortland kommune da brannen brøt ut. Hovedredningssentralen ble varslet, som sammen med ressurser fra brann- og redning, helse, politi, kystvakt og redningsselskapet ledet og håndterte situasjonen, går det fram av meldingen.

Fartøyet ble trukket vekk fra merdene og røykdykkere kom om bord.

Politiet vil undersøke årsaken

– Fartøyet er nå frigitt av brann- og redning og er under slep til kai ved Sandnes i Hadsel hvor den blir liggende til fartøyet er frigitt også av Politiet som skal gjennomføre videre undersøkelser om bord. Vi vil gi en stor honnør til et dyktig mannskap, uttaler Martinussen videre i meldingen.

Det er politiets oppgave å avdekke årsakene til brannen. Etter at disse undersøkelsene er ferdige vil fartøyet slepes til verft for å få en fullstendig oversikt over skadene, opplyser Nordlaks som roser mannskapet som var om bord:

– Mannskapet har utvist godt sjømannskap og har avverget at brannen kunne utvikle seg videre.