– Det er litt uhøvelig akkurat nå.

Skipsfører på «Odin», Eirik Johnsen, har det travelt. Klokken 10.55 forteller Johnsen at de har lagt seg langsmed fartøyet for slukking. Vraket er utbrent, men mannskapet har mye å henge fingrene i.

– Snakker vi om en fiskebåt?

– Det kan se ut som en sjark, ja.

Ingen skadet

Redningsleder Håkon Kjøllmoen ved Hovedredningssentralen (HRS) forteller til Fiskeribladet at de sendte ut flere ressurser da meldingen kom inn på morgenen:

– Vi visste ikke om det var personer om bord. Derfor sendte vi ut redningshelikopter fra Banak, og vi sendte også redningsskøyte fra Hammerfest og brannbåt fra Havøysund, sa Kjøllmoen i 10.30-tiden tirsdag til Fiskeribladet.

Hurtigbåten MS «Ingøy» ble bedt om å assistere, og var første båten på stedet. Etter det har Redningsselskapets «Odin» holdt god fart fra Rypefjord i Hammerfest.

– Det var den som gjorde at vi fikk snakket med karen som var der, og han bekreftet at det var ingen savnede, så da kansellerte vi redningshelikopteret, forklarer Kjøllmoen.

Redningslederen sier at det var en person som var i nærheten av båten da det begynte å brenne, men at vedkommende ikke befant seg om bord i båten.

– Vet dere hvilken båt dette dreier seg om?

– Nei, det vet jeg ikke. Det er en 28–30 fots båt, opplyste Kjøllmoen.

– Lå båten til kai?

– Det er mulig båten lå til ankers.

Båten brenner ut

– Er brannen slukket?

– Båten brenner ut. Jeg tror ikke det er så mye å slukke, det er en brannbåt til stede, sa Kjøllmoen i 10.30-tiden.

iFinnmark, som først omtalte hendelsen tirsdag morgen, melder at brannårsaken så langt er ukjent.

Operasjonsleder ved 110-sentralen opplyser til iFinnmark at mannskaper fra brannvesenet i Måsøy er på tur til stedet. Også redningsskøyta «Odin» er på vei.