Det var to personer om bord i båten. Den ene er funnet omkommet, meldte Hovedredningssentralen klokken 14.40. Det ble satt i gang søk etter den andre personen.

Klokken 17 meldte Hovedredningssentralen Nord-Norge at totalbildet gjør at de ikke lengre anser det som mulig å finne den siste savnede i live.

Vanskelige forhold

Værforholdene har gjort at søket har vært svært vanskelig. I tillegg til båten og den ene omkomne er det funnet en uåpnet flåtekasse og to overlevingsdrakter.

Båten er hjemmehørende i Hasvik kommune og var på vei til krabbefiske i Skjånes-området i Tanafjorden, ifølge Hovedredningssentralen. De to om bord var far og sønn, skriver VG.

– Kommunens psykososiale team er på plass for å bistå familie og nære. Dette er en tragedie som har rammet oss, sier Eva D. Husby, ordfører i Hasvik kommune til VG.

Sjarken ble funnet på land ved Nordkyn, nord for Gamvik søndag formiddag.

Lå helt stille

Søket foregikk fra sjøen, med redningsskøyta «Peter Henry von Koss», fra lufta med Sea King og langs bakken med frivillige mannskaper og politi. Søket på bakken ble koordineret av Lokal redningssentral Finnmark, melder HRS.

Hovedredningssentralen Nord-Norge fikk inn en bekymringsmelding klokken 09.28 søndag. Det ble meldt om en sjark som ut fra til AIS-sporing lå stille omtrent 1,5 nautiske mil, tilsvarende 2,7 kilometer, nord for Gamvik på Nordkyn-halvøya.

Sjarken hadde ligget stille siden like før klokka 04 natt til søndag, og det var et unaturlig område å ligge i, ifølge meldingen fra Hovedredningssentralen.

Vanskelige søkeforhold

Klokken 11.20 meldte Sea King om funn. Den savnede båten er identifisert, og ligger på land like sør for den sist kjente posisjonen.

Det var 20 knops vind fra nord og til dels tette snøbyger i området, med 3 meter brottsjø ved land. Terrenget ved land er bratt og utilgjengelig, og søkeforholdene var generelt vanskelige.

Politiet og letemannskap har nå avsluttet søket etter den andre personen, som er antatt omkommet.

Leteaksjonen fortsetter mandag klokken 09 fra Slettnes fyr, melder NRK.