Det er tre flere enn på samme tid i fjor, skriver Redningsselskapet i en pressemelding.

En av de omkomne var en mann i 40-årene som 28. februar ble meldt savnet fra et fiskefartøy i Svolvær. Mannen, som var hjemmehørende i Sogn og Fjordane, ble funnet like ved snurrevadbåten «Pløy» fra Askvoll, der mannen jobbet.

Fritidsbåtulykker

Tre personer omkom fra fritidsbåt i februar.

I Kvinnherad i Vestland ble en mann i 80-årene funnet omkommet i sjøen ved Dimmelsvik båthavn. En mann i 70-årene ble funnet ved siden av en båt i Harangsfjorden i Binndal i Nordland. I starten av mars ble en mann i 60-årene funnet omkommet i Rosfjorden i Lyngdal i Agder, etter sist å ha blitt sett i Agnefest båthavn 17. februar.

To personer druknet etter fall fra land i februar.

I Trøndelag ble en mann i 30-årene funnet i Kanalen i Trondheim av dykkere, seks dager etter at han ble meldt savnet etter en bytur. En mann i 20-årene funnet omkommet i Damsgårdsundet i Bergen.

Åtte ulykker fra båt

Totalt elleve personer har druknet så langt i år. Av disse var ti menn og én kvinne. Alle var over 20 år, og mer enn halvparten var 60 år eller eldre, melder Redningsselskapet.

Fem av de som har druknet så langt i år omkom i forbindelse med bruk av fritidsbåt, mens tre druknet fra yrkesfartøy. I tillegg har tre drukningsulykker skjedd etter fall fra land. Så langt i år har det ikke vært drukningsdødsfall etter fall gjennom isen.