Den russiske veterinæretaten Rosselkhoznadzor melder at de fra russiske side har utarbeidet et forslag til sertifikat og vil oversende dette til nederlandske myndigheter i nærmeste fremtid. Etter at formen på det elektroniske sertifikatet er omforent, starter eksperimentet med eksport av fiskeprodukter med slike sertifikater.

Det russiske nettstedet fishnews.ru melder at Rosselkhoznadzor har hatt videoforhandlinger med generaldirektøren for landbruk i det nederlandske Departementet for landbruk, natur og matvarekvalitet, samt med det statlige organet for matvare- og forbrukerprodukttrygghet. På møtet deltok det også representanter fra det russiske føderale senteret for dyrehelse og fra den nederlandske ambassaden.

Ifølge Rosselkhoznadzors pressekontor var hovedtemaet under møtet eksperimentet med utveksling av elektroniske veterinærsertifikater for produkter av animalsk opprinnelse ved gjensidige leveranser av denne typen produkter. Blant annet diskuterte partene utstedelsen av følgedokumenter på fisk og fiskeprodukter som eksporteres fra Russland til Nederland.