Det opplyser Politiet i Møre og Romsdal i en melding onsdag ettermiddag. Navnet frigis i samråd med de pårørende.

Årsaken til ulykken var en eksplosjon på en fôrflåte på lokaliteten Ovråneset Øst. Anlegget tilhører Hofseth Aqua. Det ligger i Norddalsfjorden, som er en sidearm til Storfjorden. Nærmeste tettsted er Liabygda i Stranda kommune i Møre og Romsdal.

– Helt forferdelig

Den unge mannen var fra Fiskarstranda i Sula. Fungerende sogneprest Gunnar Torset sa til avisen Sunnmørsposten at de ville holde Langevåg kirke åpen i går kveld, tirsdag. Til stede var både familie, prest og kriseteam.

Det var fredag morgen at den tragiske ulykken inntraff. Politiet meldte først om en eksplosjon om bord på en fôrflåte, og kort tid etterpå at en person var bekreftet omkommet i forbindelse med eksplosjonen.

– Dette er helt forferdelig, tankene går til nærmeste familie og de direkte berørte, sier konsernsjef i Hofseth, Roger Hofseth, til Intrafish i dag, onsdag. Han berømmer kriseteamene i de berørte kommuene for innsatsen de har gitt, og sier videre at selskapet nå avventer politiets og Arbeidstilsynets undersøkelser.

– Vi finner det naturlig at både Politiet og Arbeidstilsynet oppretter sak i etterkant av en svært alvorlig hendelse som dette. Vi samarbeider med begge etatene for å finne ut årsakene som ledet frem til og hva utløste ulykken.

Det var ved Ovråneset i Stranda kommune at den tragiske ulykken skjedde fredag morgen. Politi og redning var raskt tilstede. Foto: Rita Løseth/Nyss
Hofseth Aqua

  • Hofseth Aqua er et helintegrert oppdrettsselskap med syv matfiskkonsesjoner, egen settefiskproduksjon, seks sjølokaliteter og eget slakteri. I tillegg drifter selskapet fire FoU-tillatelser i samarbeid med Ewos Innovation.
  • Hofseth Aqua er en del av Hofseth International AS som er et internasjonalt sjømatkonsern med hovedkontor i Ålesund. Konsernet har tre fabrikker på Sunnmøre; Ålesund, Valderøy og Syvde.
  • Hofseth International er også største aksjonær og leverandør av råstoff til Hofseth Biocare som bruker avskjær fra foredling til å produsere lakseolje, protein og kalsium.