Politiet i Finnmark ønsker å foreta nye søk etter den savnede Reidar Nilsen etter forliset utenfor Gamvik søndag 09. januar i år.

– Politiet har sammen med Statens havarikommisjon gjennomgått og analysert blant annet AIS-sporing, og har ønske om å undersøke enkelte prioriterte områder i seilingsruta som fartøyet hadde før den forliste, opplyser jourhavende stabssjef Stein Kristian Hansen i Finnmark politidistrikt i en pressemelding.

Den siste ruta til «Peik» før AIS-signalet forsvant. Foto: Marinetraffic.com

Værvindu onsdag

Områdene som er utpekt er blant annet området hvor AIS-signalet forsvant og bakover fra der fartøyet drev på land. Planen er å igangsette søk med ROV onsdag morgen.

– Værprognosene for onsdag ser lovende ut. Dette er et område som er svært værutsatt men det kan se ut som vi har et værvindu i morgen formiddag som vi håper å kunne benytte oss av. Bruk av ROV er avhengig av at det ikke er for høye bølger. Så dersom været tillater det vil søket igangsettes onsdag morgen.

De pårørende er informert om at søket gjenopptas.

– Viktig å finne ham

Norges Fiskarlag har vært tydelige på at de ønsker at søket skulle gjenopptas etter at det bli innstilt onsdag for ei uke siden.

– Vi er glade for at det bare var en pause i søket og at de nå gjør en fornyet innsats. Selv om alt håp er ute nå, så er det viktig å finne ham, sier fiskarlagsleder Kåre Heggebø til Fiskeribladet.

Fiskarlaget har ingen rolle i søkearbeidet eller opp mot politiet, men har kontakt med lokalsamfunnet og med familien til de to omkomne, forteller Heggbø. Dagene etter at nyheten kom om forliset 9. januar har vært tunge.

– Det har jo vært preget av uvirkelighet. At vi ikke skal få høre de gode kommentarene fra Reidar mer. Nå har det kanskje etter hvert begynt å gå litt opp for oss, og det er jo bare ufattelig trist. Vi håper inderlig de nye søkene vil gi resultater.