Politiet i Finnmark opplyser i en pressemelding tirsdag at det er utstedt ferdselsforbud rundt den russiske snøkrabbebåten «Tamango». Det oppstod en brann om bord i båten søndag mens den lå til kai i Kirkenes. Ingen ble skadet.

Etter at båten ble slept bort og opp på en strand, eksploderte det om bord kl. 01 natt til mandag.

– Like etter at vi hadde fått slept fiskebåten opp på stranda så eksploderte det om bord. Da bestemte vi oss for å få trukket oss unna, for det haglet deler fra båten rundt oss, sa skipssjef Per Bergmann på RS «Halfdan Grieg» til NRK mandag.

Tauet til nordsiden av Tømmerneset

Båten ligger nå på nordsiden av Tømmerneset, i en vik ved Ellinghavn, fem kilometer nordvest for Kirkenes. Politiets ferdselsforbudet gjelder 300 meter i omkrets på land og vann fra båten.

– Det har vært flere båter i sjøen og folk på land som har vært i nærheten av båten og vært nysgjerrige på hva som skjer. Nå ber vi om at alle disse står minst 500 meter unna den brennende båten. Det smalt om bord i båten i går og vi ser ikke bort fra at det vil komme flere smell, sier varabrannsjef ved brannvesenet i Sør-Varanger, Oddleif Wara, til iFinnmark.

Det er utstedt ferdselsforbud på 300 meters omkrets rundt båten som natt til mandag ble tauet til en vik på nordsiden av Tømmerneset. Foto: Kart Troms og Finnmark Politidistrikt

Han opplyser til avisen at det fortsatt brenner i båten.

- Så lenge vi ikke kommer oss i båten, så kan vi ikke se bort fra at det kommer flere eksplosjoner. Det var nærmere 50 tonn drivstoff i båten og vi vet ikke hvor mye som er borte etter at båten har brent i snart to døgn, sier han.

Den 54 meter lange båten ble bygget i Vladivostok i 1967.