22-åringen var hjemmehørende i Meløy kommune i Nordland, og navnet er frigitt i samråd med pårørende, opplyser Troms politidistrikt i en pressemelding mandag i 12.30-tiden.

– Avdøde ble fraktet inn med redningshelikopter til UNN i Tromsø. Båten vil ankomme Tromsø i løpet av dagen, og Troms politidistrikt etterforsker saken videre på vanlig måte. Foreløpige undersøkelser tyder på at ulykken har sammenheng med at deler av en kran er falt ned, men detaljer rundt hendelsen må etterforskes nærmere. KV «Nordkapp» har bistått politiet i de undersøkelsene som ble gjort om bord, opplyses det i meldingen.

Kriseteam varslet

Påtaleansvarlig Trude Kvanli opplyser at kriseteamet i Meløy kommune er varslet og bistår.

Sjøfartsdirektoratet og Statens havarikommisjon for transport er varslet om hendelsen.

Ulykken skjedde om lag 50 nautiske mil utenfor Tromsø, natt til søndag.

– Kystvaktens helikopter tok med seg personen, men han døde imidlertid senere av skadene som han ble påført i ulykken, opplyste operasjonsleder Eirik Kileng til TV 2 søndag.

Innledende etterforskning

Kileng opplyste til kanalen at ulykken skjedde på dekk.

– Vi er i en innledende etterforskningsfase, opplyste Kvanli til Fiskeribladet mandag formiddag.

Ifølge Avisa Nordland skal det ha vært et mannskap på fire personer om bord på båten. Politiet skal avhøre disse personene.

Fartøyet «Fugløybuen» på 18 meter er en snurrevadbåt registrert i Gildeskål kommune. Båten eies av Sørfjord Kystfiske, hvor Werner Granberg Tvenning er oppført som eier.

Fiskeribladet har forsøkt å få tak i Tvenning for en kommentar til hendelsen, men har foreløpig ikke lyktes.