Årets første høststorm er i gang, melder Meteorologisk institutt på Twitter. Mens Hovedredningssentralen Sør-Norge skriver at det er meldt MYE vind i Sør-Norge. De ber derfor folk sjekke båtene sin og eventuelt bruke doble fortøyninger.

– Vi har flere eksempler på båter som sliter seg og driver bort, står det i twittermeldingen.

KV «Barentshav» reddet en drivende fritidsbåt onsdag denne uken. Storm og mye sjø førte til at båten ble heist om bord i stedet for å bli slept til land. Foto: Kystvakten

Et lavtrykk mellom Grønland og Nord-Norge gir kuling og storm i vestlige deler av landet onsdag og torsdag, fra sør til nord. Meteorologene oppfordrer til å ta forholdsregler, sjekke værmeldingen før du drar ut i båt og sikre løse gjenstander.

Stormen sørger for høye bølger onsdag og torsdag. Meteorologene varsler signifikant bølgehøyde, som er gjennomsnittet av de høyeste bølgene, så noen bølger kan bli høyere.

Meteorologisk institutt har sendt ut svært mange farevarsler de siste dagene - de strekker seg over hele Norge, fra nord til sør. Et oversiktsbilde over de ulike varslene, finner du HER.