Det sier assisterende redningsleder i Hovedredningssentralen (HRS), Erlend Sæterbø Hassel, til Fiskeribladet klokken 13.13. Mannen ble berget klokka 08.00 onsdag morgen. Da lå båten og brant i overflaten, ifølge Hovedredningssentralen Nord-Norge på Twitter. Klokken 11.23 skriver de at situasjonen er avklart.

Personen om bord i den brennende båten gikk etter hvert ut i sjøen før han ble plukket opp av en annen båt og fraktet til land, ifølge Hassel.

Fikk raskt legehjelp

– Mannen ble fraktet til Billefjord. I forbindelse med en annen hendelse var et redningshelikopter allerede i luften, og en lege ble sendt ned for å undersøke mannen, med tanke på inhalering av røyk, sier Hassel.

Onsdag klokken 13.13 kan han ikke svare på hva som startet brannen. Båten er fortsatt ute i fjorden.

– Vi har fått meldinger om at det er blitt observert en brennende båt etter at aksjonen var avsluttet. Om båten er sunket eller flyter og røyker er uvisst akkurat nå, sier Hassel.

Mannen hadde ikke ytterligere behov for legehjelp etter at han ble utsjekket av lege fra redningshelikopteret Sar Queen.

Uvisst hvem som eier båten

– Det var mannen selv som sendte nødsignal fra båten. Nå går det bra med han, sier Hassel.

Han har ikke informasjon om hvorvidt mannen eide fiskesjarken, som er på under 30 fot. Hovedredningssentralen har navn på båten som plukket opp mannen, men ønsker ikke å gi ut dette.

HRS fikk inn melding om brannen klokka 07.45, skriver iFinnmark.

Det ble sendt ut både elektronisk nødsignal og melding over Kystradioen, ifølge avisa.

– Det var andre sjarker i området som gikk nær havaristen, og fikk plukket ham opp, sier assisterende redningsleder Håvard Svenning til iFinnmark.