Norges Kystfiskarlag møtte mandag 24. januar statssekretær Vidar Ulriksen og embetsverket for å drøfte sporing og nye rapporteringskrav for flåten under 15 meter.

Leder Tom Vegar Kiil påpeker i en orientering på Kystfiskarlagets nettsider, at hensikten med møtet, var å få status i saken og en forsikring om at det fortsatt jobbes konkret med å finne tilpassede løsninger for flåten under 15 meter.

Vil teste 4G

Kystfiskarlaget har bedt om at krav om satellittsporing fjernes for fartøyene under 15 meter. Laget ønsker å være med å teste ut posisjonsrapportering via 4G for ulike fiskeri langs kysten.

- Dette har vi tro på vil bidra til kontrolløsninger som er tilpasset fiskernes og kontrollmyndighetenes reelle behov, sier Kiil.

- Prioritert oppgave

Han viser videre til at han mener kystfiskeappen er en rimelig måte å drive fangstrapportering for de minste fartøyene.

Kiil sier at han er optimist med tanke på de signalene som kom i møtet, og tror fortsatt det er realistisk å få på plass endringer i gjeldende regelverk.

- Det er tydelig at det er en prioritert oppgave i regjeringen. Jeg opplevde statssekretæren som lyttende og klar på at man ønsker å se nærmere på ulike løsninger fiskerne har kommet med underveis i denne prosessen, sier Kiil.