Ifølge Vest politidistrikt ble det utført livreddende førstehjelp på stedet etter at de tre ble reddet opp fra sjøen.

De tre ble reddet opp av sjøen til en sivil båt, en ambulansebåt og et redningshelikopter, og det ble utført livreddende førstehjelp på to personer; en kvinne i 30-årene og et barn under ti år.

– Dessverre omkom kvinnen i 30-årene i ulykken. Barnet er fløyet til Haukeland Universitetssjukehus. Det er en familiær relasjon mellom de involverte, skriver politiet i en pressemelding fredag kveld.

Pårørende er varslet.

Mannen er ikke alvorlig skadet, mens barnet befinner seg nå på Haukeland sykehus. Barnets tilstand ble betegnet som kritisk etter redningsaksjonen.

Kriseteam i aktuelle kommuner er varslet og ivaretar involverte.

Alle tre skal ha blitt hentet opp fra sjøen en knapp time etter at ulykken ble meldt.

Skulle ta opp teiner

Redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge, Per Hognaland, uttalte til bt.no i går at det virket som at de var ute på sjøen for å ta opp teiner.

Slik HRS er kjent med hendelsesforløpet, havnet én person i sjøen mens de to andre befant seg inni styrhuset på båten da den kantret.

– Vedkommende i sjøen ble hentet opp før de to i styrhuset. Det virker for oss som at de hadde på seg redningsvest. En overlevelsesdrakt er blitt nevnt, sa Hognaland på HRS til bt.no.

Han fortalte videre at det virket som at de var ute på sjøen i forbindelse med å ta opp noe teiner.

Klokken 14.29 meldte Hovedredningssentralen på Sola at tre personer ble hentet opp fra sjøen.

Den første meldingen fra HRS gikk ut på at det var en «alvorlig og uavklart» situasjon.

– En båt har kantret, vi har en pågående redningsaksjon med mye ressurser. Situasjonen fremstår som uavklart, men alvorlig, sier Oddgeir Andersen i Hovedredningssentralen, til NRK

Ulykken skjedde ved Bulandet i Askvoll kommune.

– Utfordrende

Rett i etterkant av at kantringen ble meldt fortalte redningsinspektør Børge Galta ved Hovedredningssentralen at det muligens er snakk om en fritidsbåt, men at dette ikke er helt avklart.

– Akkurat nå har vi tre helikopter på stedet, forteller han klokken 14.20.

Han forteller at det er snakk om luftambulanser fra Bergen og Førde, samt redningshelikopter fra Florø. Kystvakt og marinefartøy er også på vei, i tillegg til andre båter.

– Det er dårlig vær på stedet: sørvestlig liten kuling og høye bølger som gjør arbeidet utfordrende, sier Galta.

På vei

Fiskeribladet var klokken 14.00 i kontakt med skipper om bord på redningsskøyta «Bergen Kreds», Alexander Skår.

Han bekrefter at «Bergen Kreds» og «Norsk Tipping» fra Redningsselskapet er på vei utover mot stedet. Han var da ikke kjent med hvilken type båt det er snakk om.

Det skal være sendt tre helikoptre, redningsskøyte, Kystvakten-skip og dykkerbåt til stedet, ifølge NRK.

KNM «Skjold» og KNM «Steil» fra Forsvaret er også på vei mot stedet. De fikk beskjed om at båten var kantret klokken 14.13, og er ventet å ankomme innen en halvtime. Båtene har med seg sanitetspersonell, overflatesvømmere og lettbåt. Pressekontakt i Forsvaret, Marius Vågenes Villanger, opplyser at Forsvaret regner med at andre kommer frem før dem.

– Store bølger

Klokken 14.16 er dykkerfartøyet «Frøygard» på vei til mayday-signalet utenfor Bulandet. Kristoffer Madsen er om bord i dykkerfartøyet som jobber for oppdrettsnæringen, sier at det er store bølger i området og at de er på vei utover fra nordsiden.

– Vi er fremme om cirka 15 minutter, men spørsmålet er om vi kommer oss rundt på nordsiden av øyen Værlandet, på grunn av bølgene, fortalte Madsen da.