Nettstedet TradeWinds, som har omtalt drapet på bulkskipet «Meghna Liberty», rapporterer at skipets kokk ble arrestert og siktet for å ha drept kapteinen.

Skipet har en tonnasje på 55.900 DWT og seiler med minst 20 filippinske besetningsmedlemmer om bord. Det var på vei fra Sør-Afrika til India da skipets kokk 20. november skal ha fortalt besetningsmedlemmene at han hadde drept kapteinen.

Blod på lugaren

Etter å ha inspisert kapteinens lugar, observerte flere besetningsmedlemmer blod på lugaren. Etter at mannskapet tok kontakt med skipets eier i Bangladesh, seilte «Meghna Liberty» til nærmeste havn, Port Louis på Mauritius i Det indiske hav, hvor kokken ble arrestert og siktet for drap.

Skipet er forsikret hos Skuld i Norge. Fartøyet, tidligere kjent som «Loch Shuna», eies av Dhaka-baserte Meghna Group of Industries (MGI). MGI kontrollerer også Mercantile Shipping Lines, Meghna Fresh LPG og Unique Cement Industries.

Konsernet har en operativ flåte på 54 skip, inkludert LPG-skip, bulkere, produkttankere og stykkgodsskip. Fire 66.000 dwt ultramax bulkere er i bestilling hos Yangzi-Mitsui Shipbuilding i Kina for levering i 2022 og 2023, melder TradeWinds.