iFinnmark melder at prosjektleder Katrine Næss i Visit Hammerfest og OneWhale jobber med muligheten for å gi Hvaldimir et permanent hjem.

Belugahval Hvaldimir har skaffet seg en stor fanskare etter at han plutselig dukket opp langs kysten i nord. Nå skal det ses på om Hvaldimir bør få fast adresse i Hammerfest.

Penger i potten

Visit Hammerfest og organisasjonen OneWhale er nemlig klar for å gjennomføre mulighetsstudie for prosjektet Maritimt naturreservat for Hvaldimir. Hammerfest kommune har lagt 50.000 kroner i potten, som er på ca. 150.000 totalt. 66 prosent kommer fra organisasjonen OneWhale, skriver avisen.

Ikke en fri hval

Prosjektleder hos Visit Hammerfest, Katrine Næss sier dette om studiet:

– Kommunen ble kontaktet i fjor av en organisasjon som heter OneWhale. De har fulgt Hvaldimir siden han dukket opp i Hammerfest. De har konkludert med at han ikke har det best i det fri, i og med at han ikke var en fri hval i utgangspunktet. Han oppsøker mennesker hele tiden og er veldig sosial. Han har et veldig behov for menneskelig kontakt. Det sees dermed på muligheten for å gi Hvaldimir en permanent adresse.

Næss forteller også at naturreservatet kan bli et hjem for flere dyr.

– Dersom det skal lages et maritimt naturreservat i Hammerfest vil det nok bli aktuelt å kunne ta imot flere dyr på sikt.