Redningsskøyta «Odin» måtte natt til onsdag bistå fiskebåten «Selma Drøfn» som hadde grunnstøtt utenfor Hammerfest i Finnmark. Det melder Redningsselskapet på Twitter.

Skipsfører på «Odin», Eirik Johnsen, sier til Fiskeribladet at fiskebåten var på tur til land tirsdag kveld for å levere fangst, da den gikk på grunn ved Hjelmen. Redningsskøyta, som er stasjonert i Havøysund, var på plass i 23-tida tirsdag, og bisto båt og mannskap gjennom natta.

– Båten sto nærmest tørt, så vi ventet på floa. Vi satte en tamp i båten og holdt den fast en liten halvtime for å hindre den i å sige lenger inn. Floa tok den av grunn litt før halv fem i natt. Vi brukte nesten ikke krefter, forteller Johnsen.

Redningsskøyta «Odin» fulgte båten inn til Hammerfest, hvor det ble gjort dykk for å undersøke skroget. Ifølge Johnsen fant de kun en mindre skade på båten.

– Den ble berget av stålkjølen, sier Johnsen.

Båten som gikk på grunn er 14,87 meter lange «Selma Drøfn». Den er nå på vei til Gamvik for å levere fisk. Båten er eid av Gamvik Seafood Holding AS og Gamvik Kystfiske Holding AS.

«Selma Drøfn» har kvoter på kongekrabbe, hyse, sei og torsk.

Fiskeribladet har forsøkt å nå eierne av båten, men har ikke lyktes med å få en kommentar.