Mandag ettermiddag ble en hummerfisker meldt savnet ved Rott utenfor Tananger i Rogaland. Det ble igangsatt et stort søk i luft, til sjøs og på land etter vedkommende.

VG skriver torsdag i 14-tiden at mannen er funnet omkommet. Han ble funnet i sjøen ved et oppdrettsanlegg på Finnøy, skriver Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

Erfaren

Det var 61 år gamle Ben Wikøren som omkom. De pårørende er varslet og navnet frigis i samråd med dem, opplyser politiet.

– Han er svært erfaren, godt kjent i området og har drevet med dette i årevis. Han har ikke kommet tilbake til ventet tid, sa redningsleder Edvard Middelthon til NRK Rogaland mandag kveld.

Natt til tirsdag klokken 02.35 avsluttet Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) søket etter mannen, og HRS opplyste at videre søk ville bli koordinert av politiet. Fiskeren var da antatt omkommet.

Politiet gjenopptok søket tirsdag, og hadde letemannskaper ute som foretok søk til sjøs, fra luft og på land. Torsdag formiddag opplyste politiet til Fiskeribladet at de planlagte å ta i bruk ROV i søket, der flere titalls personer har bidratt.