Søndag morgen fikk Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge melding om en savnet fisker. Redningshelikopter, redningsskøyte og lokale fiskere ble kalt ut til hvor båten var registrert på AIS.

Mannen, som var i 60-årene, ble funnet omkommet. Kyst og Fjord skrev tidligere denne uken at mannen omkom under setting av krabbeteiner.

– Vedkommende ble funnet om lag tre nautiske mil fra båten, opplyser fungerende seksjonsleder for Porsanger polititjenesteenhet, Cathrine Sandvær Larssen i en epost til Fiskeribladet.

Båten med navn «Otterøy», en sjark på 9,5 meter, ble funnet i Langfjorden, en sidefjord til Tanafjorden. Fiskefartøyet ble funnet ubemannet med motoren i gang.

Skal obduseres

Videre skriver Larssen at politiet etterforsker saken både taktisk og teknisk, og har rutinemessig samarbeid med Havarikommisjonene.

Politiet vet ikke noe om dødsårsak eller tidspunkt.

– Den avdøde skal obduseres, informerer Larssen.

Vil undersøke båten

Avdelingsdirektør for sjøfart, Dag S. Liseth, i Havarikommisjonen sier til Fiskeribladet at de har iverksatt en undersøkelse på hendelsen.

Dag Liseth, avdelingsdirektør i Havarikommisjonen. Foto: Studio OSCAR,Kristin Jacobsen

Det første Havarikommisjonen skal gjøre er å samle inn aktuell informasjon de kommer over, undersøke fartøyet, samle inn tekniske bevis og intervjue personer som kan ha nyttig informasjon.

– Vi vil se på båten der den er. Når tid dette blir er ikke helt klart, men trolig vil det skje tidlig slik at spor ikke risikerer å gå tapt, sier Liseth.

Etter at Havarikommisjonen har samlet inn informasjon skal det analyseres før det kommer en rapport.

-Vi vil i rapporten komme med hvilke faktorer som kan ha ført til ulykken og råd til hva som kan gjøres slik at dette ikke skal skje igjen.