Det var like før klokken 09.00 fredag at Hovedredningssentralen Nord-Norge fikk en melding via Kystradio Nord om at en sjark med en person om bord hadde grunnstøtt like øst av Stamsund i Vestvågøy kommune.

HRS startet en redningsaksjon som i første omgang involverte redningsskøyta «Det Norske Veritas» fra stasjon i Ballstad, KV «Heimdal» og en fiskebåt i området.

Fredag ble det igangsatt en redningsaksjon utenfor Stamsund i Lofoten. En fiskebåt hadde fått problemer med framdriften, og båten drev mot land.

– Fiskeren, som var alene om bord, hoppet på havet før båten gikk på land. To redningsskøyter og flere andre fiskebåter ble sendt mot stedet, skriver politiet i en pressmelding lørdag.

Fiskeren ble tatt opp fra havet av den ene redningsskøyten på stedet, og fraktet videre med Redningshelikopter til Tromsø.

– Fiskeren, en mann i 60-årene, bosatt i Vågan Kommune, døde dessverre på sykehuset i Tromsø, skriver politiet i lørdagens pressemelding.

Politiet har i den forbindelse opprettet en undersøkelsessak, for å kartlegge hva som har skjedd.

– Pr nå har ikke politiet noen mistanke om at noe straffbart har skjedd. En undersøkelsessak kan også avdekke forhold i et forebyggende perspektiv.

Redningsaksjonen ble håndtert av Hovedredningssentralen Nord-Norge.