Hovedredningssentralen Nord-Norge skriver på X/Twitter at et fiskefartøy med tre personer om bord tar inn vann, nord av Andøya.

– Tre ressurser er satt inn: Redningshelikopter fra Tromsø, RS Dagfinn Paust fra Andenes samt et frivillig fartøy som var i nærheten. Første ressurs er allerede fremme på stedet og gir assistanse, melder Hovedredningssentralen.

Til avisen Vesterålen Online opplyser skipper Svein Frantzen ved hvalsafaribåten Blasius at de var først fremme ved fartøyet. Frantzen forteller til avisen at de lå vakt til redningsskøyten ankom, og deretter returnerte til Stø.

Fiskerne sendte mayday

Hovedredningssentralen opplyser til Fiskeribladet at de fikk meldingen rundt klokken 14.15. Fiskerne sendte mayday og signalet ble fanget opp av kystradio nord.

– Vi sendte ut redningsskøyten fra Andenes og redningshelikopter fra Tromsø mot sted og posisjon. De er begge fremme hos havaristen, samtlige om bord har tatt på seg drakten og er uskadet, sier redningsleder Tor Eirik Torkildsen ved HRS Nord-Norge.

Håp om å berge båten

– «As we speak» henger redningshelikopteret over båten og passer på, mens redningsskøyten har fått om bord ekstra pumpekapasitet og har båten på sida nå. Båten har tatt inn mye vann, men det er håp om å berge båten, uten at jeg kan si noe mer om det, sier han.

Båten skal ha befunnet seg litt nordvest av Andenes, og er ifølge Torkildsen cirka 40 fot.