Det var danskregistrerte «Gitte» som grunnstøtte i innseilingen til Værøy havn tirsdag kveld. Både redningshelikopter, redningsskøyta «Det Norske Veritas» og kystvakt ble sendt til stedet.

Båten tok inn vann, og det var dårlig vær i området, melder Redningsselskapet på Twitter. Det var sendt ut gult farvarsel for Troms og deler av Nordland tirsdag.

Denne tiktok-videoen gir et inntrykk av været denne kvelden:

På sildefiske

«Gitte» er en 75,9 meter lang kombinert snurper/tråler. Sildesalgslagets innmeldingsjournal viser at båten var på vei til Lofoten Viking med 1300 tonn NVG-sild i lasten. Fangsten er tatt med flytetrål.

Meldingen om grunnstøtingen kom til Hovedredningssentralen klokken 21.05. Like etter klokken 22 opplyste Hovedredningssentralen Nord-Norge til Nordlys at båten kom seg løs for egen maskin.

«Det Norske Veritas» og Kystvakten fulgte båten til kai.

Danske «Gitte» er den tidligere norske ringnotbåten «Eros», som ble bygget ved Slipen i Sandnessjøen i 1997. Båten ble solgt i 2012, og kom etter hvert i dansk eie. Det danske rederiet venter for tida på levering av en ny «Gitte Henning».

Danske «Gitte» på grunn i innseilinga til Lofoten Vikings anlegg på Værøy. Foto: Eskil Persen/Lofoten Viking

Lei industrileder

Daglig leder Arne Mathisen ved Lofoten Viking er oppgitt over at utbedringen av havna ennå ikke er kommet i gang, etter snart 30 år med arbeid og løfter, skriver Avisa Nordland.

– Nå stiller vi et ultimatum til myndighetene. Enten begynner de momentant, ellers skal vi trappe ned på virksomheten vår, sier han til avisa.