Det går fram av en pressemelding fra Sjømatrådet fredag.

– Vi er veldig fornøyde med å få Christian Chramer på plass som ny administrerende direktør i Norges sjømatråd. Hans brede ledererfaring og sterke kommunikasjonsevner vil være med på å løfte Sjømatrådet ytterligere, og vi ser fram til et strålende samarbeid fremover, sier nestleder i styret og leder av ansettelsesutvalget, Amund Drønen Ringdal, i meldingen.

Chramer har vært kommunikasjonsdirektør og fiskeriutsending i Sørøst-Asia for Sjømatrådet tidligere. Nå kommer han fra NHO i stillingen som områdedirektør med ansvar for kommunikasjon, samfunnskontakt og regioner. Han er bosatt i Tromsø, er gift og har to sønner på 18 og 22 år.

Han ble av Fiskeribladet og Intrafish trukket frem som en aktuell kandidat til direktørstillingen tilbake i 2016 da Renate Larsen overtok etter Terje Martinussen - og nå i mars etter at Renate Larsen meldte sin avgang som direktør.

– Jeg er veldig stolt over tilliten fra styret og gleder meg stort til å ta fatt på jobben som leder av Norges sjømatråd. Jeg ser frem til å jobbe med dyktige kolleger i Sjømatrådet og bedriftene i en av Norges aller viktigste eksportnæringer. Målet er å videreutvikle den sterke posisjonen som norsk sjømat har globalt gjennom å sikre at en voksende verdensbefolkning i enda større grad får opp øynene for sunn og bærekraftig sjømat, sier Christian Chramer.