Carl Aamodt (32) fra Kristiansand er valgt til ny styreleder i Fiskebåt Sør, det opplyser Fiskebåt i en pressemelding tirsdag.

– Jeg vil fortsette det gode arbeidet fra min forgjenger. Nye krefter, men stø og stabil kurs. Det er i næringens møte med det grønne skiftet viktigere enn noen gang å sikre stabile rammer som gir norske fiskere nødvendig langsiktighet for sine investeringer, sier Aamodt i meldingen.

Tar over etter Østervold

Sørlendingen Aamodt tar over etter Stig Østervold fra Austevoll. Carl Aamodt startet fiskerikarrieren på en reketråler som 15-åring. Senere har han utdannet seg til kystskipper og etablerte virksomhet sammen med to eldre brødre og øvrige partnere, både i hav og kystfiskegruppen.

Aamodt har tidligere organisasjonserfaring fra lokallagsarbeid i Kristiansand Fiskarlag samt ulike verv både i Fiskarlaget sentralt og i Fiskebåt-systemet.

Fiskebåt Sør er et regionlag i Fiskebåt og dekker området fra Sognefjorden og sørover. Medlemsmassen består av ringnotfartøy, pelagiske trålere, krabbe og stor-kystfartøy.