– Situasjonen er fortsatt uavklart, brannvesenet har ikke kontroll her, sier innsatsleder Torfinn Halvari til NRK mandag morgen.

Industriområdet hvor det brenner omfatter blant annet Posten, Varanger Kraft, Mattilsynet, Fiskeridirektoratet. Etter hvert skal det sendes inn røykdykkere i bygget for å få oversikt på innsiden av bygget.

Brannvesenet har evakuert rundt 20 personer fra åtte leiligheter. Politiet forteller at de jobber med slukningsarbeid fra alle kanter nå. Brannvesenet for bistand fra redningsskøyta, Avinor og sivilforsvaret i slukkingsarbeidet.

– Kystvakten er i full gang med slukking, og slukker fra alle kanter de kan slukke fra. Kystvakten er også inne og slukker fra sjøsida. Og redningsskøyta kommer fra Vardø og vil også bidra med slukking fra sjøsida, sier operasjonsleder i Finnmark politidistrikt Jørgen Haukland Hansen til NRK.

Redningsskøyta «Halfdan Grieg» deltar også i slukkingsarbeidet i forbindelse med brannen i Vadsø havn. Her er skøyta fotografert vest av Akrehamn. Foto: fiskeri.no