Tirsdag morgen begynte det å brenne i en arbeidsbåt som sto inne i en verftshall i Svolvær i Nordland.

Brannen ble meldt klokken klokken 08.15 til politiet og nødetatene rykket ut til verftet.

Ifølge politiet i Nordland skal det ha brent i isolasjon om bord i båten og brannen utviklet raskt til både åpne flammer og tykk, svart røyk.

Det er en tidligere rutebåt som nå benyttes som arbeidsbåt av et entreprenørfirma i Lofoten. Båten MS «Gard» brukes til dykkerarbeid og entreprenørvirksomhet.

I forbindelse med at brannvesenet jobbet med å lokalisere brannen om bord, begynte det å brenne et annet sted på verftet, denne ble raskt slukket.

Arbeidsbåten MS «Gard» i brann på verft i Svolvær. Foto: Frank Einar Ivarsen

Brannvesenet og mannskaper fra verftet klarte å sjøsette båten og fikk den dermed ut av verftshallen for å begrense spredningsfaren. Redningsskøyta «Sundt Flyer» kom til for å bistå i slukkearbeidet fra sjøsiden.

Det tok en stund før brannvesenet fikk kontroll på brannen. Personer som befinner seg i nærheten ble bedt om å gå innendørst og holde dører og vinduer lukket, ifølge politiet.

Alle på verftet ble evakuert.

Gi oss tips eller tilbakemelding
Arbeidsbåten MS «Gard» i brann på verft i Svolvær. Båten ble sjøsatt etter først å ha stått inne i hallen. Redningsselskapets skøyte «Sundt Flyer» kom til for å bistå i slukkearbeidet fra sjøsiden. Foto: Frank Einar Ivarsen
Arbeidsbåten MS Gard i brann på verft i Svolvær. Foto: Frank Einar Ivarsen