Mandag melder Avisa Nordland at fisker Are Strand omkom etter sjarkulykka ved Kabelvåg i Lofoten fredag. Hamarøy kommune bekrefter dødsfallet på sine hjemmesider mandag.

– Hamarøy kommune har mottatt det triste budskapet at en av våre folkevalgte er gått bort, skriver kommunen på sine nettsider.

Funnet i havet

Fredag ble nødetatene oppringt og tipset om at en båt lå på land i området Kreta ved Kabelvåg. Båten ble ifølge Redningsselskapet liggende og slå mot land med motoren i gang. Politiet og redningsskøyte kom raskt til stedet, og konstaterte da at det ikke var folk om bord i båten. Etter søk i havet, ble Strand funnet og sendt til sykehus.

Ifølge Lofotposten var det en sivil båt som først rapporterte om funn av en person i sjøen. Redningsskøyten «Sundt Flyer» fikk fraktet fiskeren i land, hvor helikopter så tok han videre til UNN i Tromsø.

Strand var oppført på blad B i Fiskermanntallet og eide sjarken «Øyværing» på 10,65 meter.

Folkevalgt

Strand var fast medlem av hovedutvalg for levekår, og vara til kommunestyret for Senterpartiet i Hamarøy kommune fra 2023. Han var fast representant i kommunestyret i perioden 2019-2023.

– Etter avtale med pårørende flagges det på halv stang mandag. Våre tanker og dype medfølelse går til Ares familie og venner, skriver kommunen.