Det skriver ba.no fredag.

Det er seksjonsleder i Arbeidstilsynet Vest, Jan Petter Sæbø, som bekrefter dette overfor BA:

– Vi vil se på årsaken til ulykken og eventuelt om det kan være bakenforliggende årsaker. Videre vil vi se på organisatoriske forhold som omhandler HMS generelt, sier han til avisen.

Onsdag klokken 11.47 meldte Hovedredningssentralen Sør-Norge om en kantringsulykke i Hjeltefjorden i Øygarden, og at redningshelikopter og nødetater var på vei til stedet.

Tre oppdrettsarbeidere hadde havnet i sjøen etter at båten de befant seg i kantret. De tre ble plukket opp av kolleger på to arbeidsbåter fra Lerøy Sjøtroll etter circa en halvtime i sjøen.

De var nedkjølte, men alt gikk bra med personene, som selv varslet kollegene om hva som hadde skjedd og at de trengte hjelp.

– Dette er en påminnelse om at det er risikoer knyttet til det å jobbe i sjøen. Vår jobb er å sørge for at utstyret fungerer, og at vi har et godt drillet og trent mannskap, uttalte samfunnskontakt i Lerøy, Krister Hoaas, til IntraFish etter hendelsen.

Til BA opplyser daglig leder i Lerøy Sjøtroll, Nina Møgster, at de rutinemessig har varslet alle etater som skal varsles i slike saker, inkludert Arbeidstilsynet.