Aker BioMarine melder mandag at selskapet øker satsingen i Kina med seks nye avtaler og strategiske partnerskap som skal styrke selskapets posisjon innen kjæledyrfôr og kosttilskudd i Asia.

Første gang i Kina

Det er første gang at selskapet går inn i markedet for fôr til kjæledyr i Kina. Under den anerkjente messen CIIE (China International Import Expo) i Shanghai, inngikk selskapet i helgen en viktig avtale med Kinas ledende produsent av kjæledyrmat, Gambol Pet Food Group.

I tillegg innleder Aker BioMarine et samarbeid med tre andre kinesiske kjæledyrfôrselskaper. I dette markedet kommer Aker BioMarines krillmel til å utgjøre en viktig ingrediens i premium-fôr til kjæledyr, går det frem av meldingen.

Viktig marked

Administrerende direktør Matts Johansen, påpeker at Kina er verdens største marked for marine ingredienser, og et raskt voksende og viktig totalmarked for Aker Biomarine:

- Avtalen med Gambol er essensiell for å nå målet vårt om å få en god posisjon her. Nå har vi inngått et samarbeid med en av de viktigste aktørene i dette markedet, og det vil gi oss både kredibilitet og markedsmuligheter i Kina og i resten av Asia. Blir utviklingen som forventet, vil disse avtalene alene utgjøre en viktig del av vårt totale salg av krill til kjæledyr neste år, sier han i meldingen.

Aker BioMarine lager kostilskuddsprodukter til mennesker, samt dyrefôr, basert på krill som selskapet høster i Antarktis.