Redningsskøyta «DVN II» rykket torsdag kveld ut til en brann i en fritidsbåt ved Aspå i Ålesund. Brannen var slukket ved ankomst, og skøyta lå i beredskap og fulgte «Skår Senior», som slepte fritidsbåten til land, melder Redningsselskapet på Twitter.

«Takket være kranen til fiskebåten ble fartøyet berget fra å synke, melder Redningsselskapet.

Øyvind Lunden, båtfører på «DNV II», forteller at fikk melding om brannen klokken 20.45. 20 minutter senere var de på plass ved fritidsbåten på 37 fot.

– Da vi kom frem var brannen slukket. Fiskebåten hadde fått stropp i fritidsbåten, slik at den ikke sank, forteller Lunden til Fiskeribladet.

Full overtenning

Lunden opplyser at det var full overtenning i fritidsbåten.

Ifølge politiet i Møre og Romsdal var det to personer i båten, begge er uskadd og årsaken til brannen er ikke avklart ennå, opplyser politiet på Twitter.

Etter hva han erfarer, ble menneskene om bord i fritidsbåten berget i land av en annen båt. Fritidsbåten som begynte å brenne skal ha befunnet seg i havnebassenget i Ålesund, mellom Hessa og byen.

– En båtbrann er dramatisk. Det var bra de kom seg i land, sier Lunden som tror brannen utviklet seg ganske fort:

– De sendte en mayday, så var det stille.

«Skår Senior» er en kystnotsnurper på 48,3 meter fra Herøy i Møre og Romsdal.

Fiskeribladet har vært i kontakt med Roy Are Skår, en av eierne av Skår Senior, som ikke hadde tid til å prate på morgenkvisten. Saken oppdateres etter hvert.