I to dager er det nå blitt søkt med ROV-er fra beredskapsfartøyet «Esvagt Eurora» etter den savnede fiskeren Reidar Nilsen, som forliste med sjarken «Peik» 9. januar.

Torsdag melder Finnmark politidistrikt at det gjenopptatte søket utenfor Gamvik dessverre ikke førte til funn – verken av den omkomne, eller andre ting som kunne gitt politiet en pekepinn på hva som har skjedd.

Innstiller søket

Videre opplyser politiet at søket innstilles.

– Tiden som er gått etter forliset skjedde, alle søkene som er gjort både til havs, under og over havoverflaten og langs strandlinja gjør at vi nå ikke lengre øyner håp om å finne den omkomne gjennom målrettede organiserte søk, sier jourhavende stabssjef Stein Kristian Hansen i en pressemelding.

– Vi har nå gjort alle søk i de områdene som vi anså som interessante søksområder, med betydelige ressurser. Politiet har derfor kommet til den beslutning å innstille SEAO-søket. De pårørende er informert om beslutning, sier Hansen.

– En enorm innsats

Politiet vil vurdere å sette i gang nye undersøkelser dersom det kommer fram opplysninger.

– Vi ønsker å benytte anledningen til å takke alle som har bidratt i letingen etter den omkomne. Det er gjort en enorm innsats fra privat personer, organisasjoner og hele samfunnet for å finne den omkomne. Dessverre uten resultat, sier Hansen.

Gir seg ikke

Ken Arne Brox i den private leteaksjonen sier at selv om politiet innstiller søket, så gir ikke de frivillige seg. Nå skal den private leteaksjonen inn i en ny fase, og de samles til et møte i dag, torsdag, for å snakke om planene videre.

Blant annet er det ifølge Brox et område «Esvagt Aurora» ikke kom til, som var et prioritert søkefelt fra Statens havarikommisjon og politiet. Området det er snakk om er der AIS-en sluttet å sende signaler.

Ken Arne Brox sier at "Esvagt Aurora" var et stort håp og er evig takknemlig for søket de gjorde i et stort område. Foto: Vår Energi