Det melder det amerikanske nyhetsnettstedet CBS Miami.

– Personene var inne i en av tankene som blir brukt til å oppdrette fisk for rutinemessig vedlikehold, og det ble frigjort en eller annen type røyk, og de ble påvirket av den, sier Jason Richard, brannsjef i Miami-Dade til nettstedet.

De ansatte ble kjørt til et lokalt sykehus i alvorlig tilstand, ifølge nettstedet.

Fanget i tanken

Miami-Dade opplyser i en e-post til IntraFish at de klokken 17.35 norsk tid tirsdag fikk meldinger om tre personer som hadde hatt et langt fall ved Atlantic Sapphire-anlegget – og som var fanget inne i en tank.

– Ved ankomst fant brannmannskapene tre personer som hadde falt og var fanget inne i en tank, muligens fylt med en kjemisk forbindelse. Spesialiserte enheter, inkludert teknisk redning, jobbet med å redde de tre pasientene ved å trekke dem ut av tanken og løfte hver pasient 12 meter opp til «catwalken».

Politiet etterforsker saken videre.

Atlantic Sapphire
  • Børsnotert selskap som bygger verdens største landbaserte lakseanlegg utenfor Miami, Florida.
  • Selskapet planlegger en trinnvis utbygging opp til en kapasitet på hele 220.000 tonn i 2031 om alt går som planlagt.
  • Fase 1 er på 10.000 tonn.
  • Selskapet har også et mindre anlegg i Danmark, med kapasitet på 2400 tonn i året.
  • Største eiere er grunnleggerne Johan E. Andreassen og Bjørn Vegard Løvik
  • Investor Runar Vatne eier rundt 5,7 prosent.

Rengjorde tank

Atlantic Sapphire skriver i en uttalelse onsdag ettermiddag at det var arbeidere fra en av selskapets underleverandører som ble skadet i ulykken.

Arbeiderne ble raskt hentet ut av anlegget og fikk medisinsk hjelp, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Arbeidstagerne som er involvert i hendelsen er blitt transportert til et lokalt sykehus og får medisinsk hjelp. Siden hendelsen skjedde i et vekstsystem som ikke var i bruk, var det ingen innvirkning på oppdrett. Sikkerheten til alle som jobber på stedet er Atlantic Sapphires største prioritet, og en grundig etterforskning pågår. Våre tanker er hos de involverte menneskene og deres nærmeste, og vi håper på en rask bedring.

Selskapet har ingen ytterligere kommentar for øyeblikket.

Mistet 500 tonn fisk

Det landbaserte oppdrettsselskapet hadde nylig en hendelse med massedød av fisk i anlegget utenfor Miami.

Det var i slutten av mars at det oppsto en feil ved et av selskapets påvekstanlegg i Florida, noe Atlantic Sapphire i en børsmeldingen tilskrev en «identifisert designsvakhet» i RAS-systemet. Det førte til opphopning av partikler i et filter, som igjen resulterte i økt turbiditet og muligens gasser, som påvirket fisken i anlegget.

Laksen samlet seg i bunnen av tanken, noe som førte til stopp i inntak av nytt vann og dermed økt dødelighet hos fisken.

500 tonn laks døde i hendelsen.

Atlantic Sapphire-aksjen falt 5,6 prosent på Oslo Børs onsdag.