Den er bygget på verftet på Aukra, og fartøyet går rett inn i rollen som spesialfartøy for ROV-inspeksjoner, men fartøyet skal også benyttes til andre typer oppdrag for Kvarøy sine kunder på Helgelandskysten.

– Nært samarbeid

– Vi har hatt nært samarbeid med Hukkelberg både under planleggingen og gjennom byggefasen, og får nå et verktøy som er skreddersydd de behov vi har. Båten er både kjapp og innholdsrik, og gjør oss enda bedre rustet til å yte førsteklasses service til våre kunder. Vi har merket stor interesse for den nye båten i markedet, og «Vikingen» går rett ut på oppdrag etter levering, sier daglig leder i Kvarøy Oppdrettservice AS Per Arne Grindskar i en pressemelding.

Toppfarten er målt til rundt 40 knopp, og gjør «Vikingen» rustet til å respondere kjapt når situasjonen krever det.

I pressemeldingen kommer det frem at båten er utstyrt med toalett, pantryfasiliteter og hvilebenker, og er beregnet for et mannskap på to personer.

Den er også utstyrt med et BlueArrow-manøvreringssystem fra Hamilton, som gjør båten svært enkel å manøvrere, og alt av utrustning og konstruksjonsdetaljer er tilpasset sikker og effektiv gjennomføring av arbeidsoppgavene om bord, står det i pressemeldingen.

Godt mottatt

– Hovedtanken bak disse båtene er at designet skal være modulært bygget for allsidig bruk, og åpner for flere valgmuligheter både med tanke på fremdriftsmaskineri og utrustning ellers. Ved å ha et slikt byggesett, er vi også i stand til å tilpasse hvert enkelt fartøy til en rekke ulike bruksområder, helt fra dykkeroperasjoner og ROV inspeksjoner til rednings- og patruljetjeneste, sier Øyvind Sommer Hukkelberg i pressemeldingen.

Dersom alt går etter planen vil de vise frem «Vikingen» på Skansen i Trondheim under årets AquaNor messe.