Nova Sea-eier Aino Olaisen selger leiligheten sin i Sjøgata i Bodø sentrum. Prisantydningen er på 13,9 millioner kroner.

4-roms leiligheten er på 180 kvadratmeter.

– Jeg kan avkrefte at jeg skal flytte til Sveits. Jeg skjønner ikke at salget har så stor nyhetsverdi. Jeg blir værende i Norge. Jeg kommer til å bo både i Oslo og på Lovund, sier Aino Olaisen til Intrafish.

Leiligheten har en kvadratmeterpris på 79.000 kroner. Snittprisen for Bodø er på litt over 50.000 kroner per kvadratmeter, ifølge tall fra Krogsveen. Foto: Eiendomsmegler 1

– Ikke hverdagskost

– Det er klart at dette en leilighet som ligger i high end-markedet. Man har kanskje en plass mellom fem og ti slike enheter som legges ut i den prisklassen hvert år. Da er også eneboliger regnet med. Det er ikke hverdagskost. Det er det ikke, sier eiendomsmegler Runar Nilsen i Eiendomsmegler 1 Bodø til Intrafish.

Olaisen står oppført med 70 prosent eierskap i leiligheten, mens hennes samboer Odd Strøm eier 30 prosent

– Leiligheten ligger for seg selv midt i byen og har balkonger rundt hele leiligheten. Den har sol nesten hele døgnet sommerstid med fantastisk flott utsikt. Det er også materialer som er valgt i leiligheten som er ekstremt bra og en planløsning som er veldig god, sier Nilsen.

Leiligheten ble kjøpt i november 2018 for 10,9 millioner kroner. Paret får dermed en god gevinst om den blir solgt for prisantydning.

– Det er en spesiell leilighet som vi har hatt god respons på etter at vi la den ut for under ei uke siden.

NRK var i besøk i leiligheten i forbindelse med programmet Helene sjekker ut laksemilliardæren.

Aino Olaisen er styreleder i Nova Sea. Foto: Marthe Mølstre

Eier leilighet i Oslo

Ifølge Kapital har Olaisen en formue på 1,6 milliarder kroner og er rangert som nummer 292 på listen over Norges rikeste. Familien Olaisen eier en betydelig del av Norges sjette største oppdretter, Nova Sea, med en årlig produksjon på over 45.000 tonn. Selskapet er et fullintegrert oppdrettskonsern og har Mowi på eiersiden.

Ifølge eiendomsregisteret eier paret også en leilighet i Oslo sentrum, kjøpt for 24,3 millioner kroner. Ifølge Olaisen er hun folkeregistrert i Oslo.

I tillegg eier de et hus og to tomter på Lovund.

Det er intet å si på utsikten fra leiligheten i Bodø sentrum. Foto: Eiendomsmegler 1
Nytt nyhetsbrev!
Vårt nye nettsted Kystens Næringsliv har fått nyhetsbrev. Redaksjonssjef Stig Erik Elliott oppdaterer deg ukentlig på det viktigste som skjer i maritim industri og leverandørnæring.