Torsken distribueres til bedriftens tre oppdrettsanlegg i sjøen på Pålskjæra, Skogsøya og i Frosvika. Frosvika, med beliggenhet i Meløy kommune i Nordland fylke, er Norcods nyeste anlegg.

Norcod
  • Driver kommersielt oppdrett av torsk i sjøanlegg.
  • Selskapet er gjennom eierskap og partnerskap involvert i hele verdikjeden.
  • Norcods oppdrettsanlegg ligger i Midt-Norge, samt Meløy i Nordland.
  • I 2023 driver selskapet også anlegg i Nesna kommune, etter godkjennelse i juli 2022.
  • Selskapet er notert på Euronext Growth Oslo.
Kilde: Norcod

– Overføringen til oppdrettsanleggene i sjøen gikk helt etter planen. Fisken er i god form og begynte straks å ta til seg næring, uttaler Rune Eriksen, produksjonsdirektør i Norcod i en pressemelding.

Neste parti i sjøen i 2022

Dette partiet med torsk vil være klart for høsting i tredje kvartal 2022. Neste parti av torskeyngel er planlagt for sjøfasen våren 2022, etter å ha startet vekstfasen i desember, opplyser selskapet. Selskapet legger til at de i mellomtiden planlegger sin første kommersielle høsting av torsk i tredje kvartal.

– Etter høstingen ser vi også frem til andre store milepæler som leveringen av en helt ny fôrflåte med vannbåren fôringsteknologi til anlegget vårt i Frosvika i oktober, i tillegg til ankomsten av vår nye hybride servicefartøyet Julianne J. De to fartøyene er nøkkelkomponenter i bærekraftstrategien vår om økt driftseffektivitet og reduksjon av utslipp i produksjonssyklusen, uttaler Eriksen.

– Viktig skritt

Norcod driver torskeoppdrett utenfor Namsos og Frøya i Trøndelag. Største eier er det danske sjømatkonsernet Sirena Group (cirka 18 prosent).

– Hver overføring av fisk fra veksttanker til sjøanlegg er et viktig skritt på veien for å bli ledende på markedet. Fiskens ytelse er som forventet, takket være det fantastiske teamet vårt. Vi gleder oss til å kunne tjene penger på produktet ved første høsting og på avtaler som er inngått med kjøpere. Alle er ivrige etter å få dette førsteklasses produktet ut på markedet, uttaler administrerende direktør i Nordcod, Christian Riber.

Torsken distribueres til bedriftens tre oppdrettsanlegg i sjøen på Pålskjæra, Skogsøya og i Frosvika. Foto: Norcod

Salgs- og markedsføringsselskapet Sirena Group, som Norcod benytter seg av, opplyser i pressemeldingen at de er fornøyd med markedsresponsen hittil.