Byggestart ved anlegget er planlagt første kvartal 2022, og ferdigstillelse er ventet i 2023. Byggets størrelse kan også økes til inntil 65.000 kvadratmeter, om interessen er der, skriver avisen.

Det nye senteret får navnet «The World Seafood Center».

Selskapet Gardermoen Perishable Center (GPC) som i dag har et bygg på 3.500 kvadratmeter har tegnet en leiekontrakt på 18 år for 20.000 kvadratmeter på det nye anlegget. GPC har opsjon på større areal.

Vil doble volumet

GPC behandler rundt 100.000 tonn sjømat per år, og regner med å doble volumet når det er på plass i det nye anlegget. DHL og Schenker er blant eierne av GPC.

Oslo Airport City har ifølge Finansavisen rundt 150 aksjonærer, med finansmannen Christen Sveaas som største eier med 26,6 prosent. Nest største eier er Brødrene Jensen (Leif Oddvin Jensen) med 8 prosent. Selskaper er involvert i en rekke prosjekter ved flyplassen, og har planer om å selge prosjekter etter de er ferdigstilte.

Avinor vil bygge er mindre kjølesenter

For noen år tilbake skulle statlige Avinor bygge et nytt logistikksenter for sjømat ved flyplassen. Det ble det ikke noe av. Selskapet jobber imidlertid med planer om å bygge et kjølelager, hvor det er lagt ut et anbud med tilbudsfrist i tredje kvartal 2021.