Under årets festmiddag på Sjømatdagene på Hell ble æresprisen, tradisjon tro, utdelt. Denne gangen var det Salmar-eier og gründer Gustav Witzøe som fikk prisen. Der fortalte Salmar-gründeren at det er mange i sjømatnæringen som hadde fortjent prisen.

– Det er en fantastisk næring med fantastiske ansatte. Takk til alle kollegaer og medarbeidere i de selskapene jeg er en del av, og som har fått denne prisen sammen med meg, sa Gustav Witzøe fra scenen etter å ha mottatt prisen.

Om prisen
  • Sjømatbedriftenes ærespris tildeles enkeltpersoner, og bedrifter som gjennom flere år har gjort, eller gjør, en ekstraordinær innsats for å fremme norsk sjømatnæring.
  • Ett av kriteriene for prisen er at vedkommende virksomhet eller person må ha banet vei, og utført pioneregenskaper som har bidratt til å utvikle næringen på en positiv og innovativ måte.
Kilde: Sjømatbedriftene

Administrerende direktør i Sjømatbedriftene, Robert Eriksson, uttalte at årets prisvinner har vært en pioner for norsk havbruksnæring.

Gustav Witzøe fikk overrakt maleriet «Mellomtid» malt av Beate Gjersvold. Styreleder Håvard Høgstad og administrerende direktør Robert Eriksson i Sjømatbedriftene delte ut prisen. Foto: Lena Knutli

– Han startet i rundt 1990/91 med bare én konsesjon. Han tilhører kysten av Trøndelag og har hele tiden hatt en lidenskapelig interesse for kysten. Han har bygd lokalsamfunn og han har skapt utallige arbeidsplasser. Bare én av hans virksomheter utpå Frøya har skapt 1800 arbeidsplasser, sa Eriksson.

– Men han har også bygd sjømatindustri, han har bygd, vært med og lagt til rette for at man kan bygge merkevarer rundt norsk sjømat. Som gjør det mulig at vi har den posisjonen som vi har ute i markedene. Han lever og ånder for sin næring, sin virksomhet og også lokalsamfunnet og kysten som sådan. Han har ambisjon om at han skal være verdens beste oppdrettsselskap, fortsatte han.

Kandidatene blir foreslått av medlemsbedriftene i Sjømatbedriftene og juryen er sentralstyret. Prisen ble første gang delt ut i 2018.