Nå skal den grønne arbeidsbåten fra havariet til lasteskipet «Eemslift Hendrika» pyntes og gjøres klar til dåp i Trondheim i august.

Båten skal også være klar for å ta sitt første oppdrag allerede i starten av juli, går det frem av en pressemelding fra AQS fredag morgen.

På jobb i sommer

– «AQS Tor» er straks ferdig reparert etter ulykken, og vi gleder oss veldig til å vise den frem på Aqua Nor, og selvsagt å leie den ut for sitt første oppdrag i sommer, sier teknisk sjef i AQS, Kristian Hjertvik, i meldingen.

I april ble den grønne arbeidsbåten slengt av skipet som skulle frakte den trygt til Norge og rederiet AQS. Siden duppet den rundt for seg selv i storhavet før den ble reddet av slepebåten «Stadt Sløvåg».

Servicebåten fikk bank i bølgene, men overlevde utrolig nok dramaet. Fartøyet ble slept trygt til land i og senere reparert ved verftet til Moen Marin.

Åpen båt

I august skal den altså stilles ut og døpes på Aqua Nor i Trondheim.

Dåpen blir åpen for alle deltakere går det frem av dagens pressemelding.

– I tillegg vil båten være åpen for besøkende som ønsker en omvisning, legger Hjertvik til i meldingen.

Servicebåten stilles ut i regi av Moen Marin, som har bygget båten. Rederirepresentanten håper tilstedeværelsen vil inspirere andre til å se til havbruksnæringa:

– «AQS Tor» har jo allerede blitt et kjent navn på landsbasis. Vi ønsker å vise den frem under messen, både fordi vi er stolte over den og ferden den har overlevd, men også for å inspirere andre til å jobbe på sjøen og starte i dette fantastiske yrket, uttaler Hjertvik videre.