Alice Øksheim (30), tredje generasjons Øksheim, tar over stillingen som daglig leder i Edelfarm AS, skriver selskapet i en pressemelding.

Øksheim tar over etter Sven Inge Skogvoll (55), som fortsetter i ny stilling som produksjonssjef for all virksomhet i Skjerstadfjorden og selskapene tilknyttet Edelfarm AS og Wenberg Fiskeoppdrett AS.

Sven Inge Skogvoll går over i ny stilling som produksjonssjef for all virksomhet i Skjerstadfjorden og selskapene tilknyttet Edelfarm AS og Wenberg Fiskeoppdrett AS. Foto: Privat

– Hoppe etter Wirkola

Edelfarm AS ble startet av Jan Øksheim tilbake i 1983. Da Jan Øksheim gikk bort 29. januar 1997, overtok hans sønn, Roger Øksheim, driften etter sin far. Nå 25 år senere overtar Rogers datter, Alice, skriver selskapet i pressemeldingen.

Nytt nyhetsbrev!
Nå kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt om Arbeidsliv, og få journalist Joar Vatlestad sine nyhetsbrev rett i innboksen annenhver uke.

Allerede som 15-åring hadde Alice Øksheim sin første jobb ved Edelfarm som vaskehjelp, men planen var ikke å jobbe innen oppdrett. Alice Øksheim har befalsutdannelse fra Forsvaret og en bachelorgrad innen havbruksdrift og -ledelse, i tillegg til bedriftens egen «3G eierskole». Tidligere har hun også jobbet som røkter, med administrative oppgaver og som produksjonssjef i Edelfarm AS før hun nå tar steget opp som daglig leder.

– Dette blir som å hoppe etter Wirkola da Skogvoll har gjort en meget solid jobb i bedriften gjennom en årrekke, og vi er svært glade for at Sven Inge ønsker å bidra for oss i mange år fremover i en ny og meget viktig rolle for fremtidens havbruk, sier Alice Øksheim i pressemeldingen.

Alice Øksheim (30) tar over som daglig leder i familieselskapet Edelfarm. Her foran Øksengård-lokaltiteten til selskapet. Foto: Privat

– Rigger oss nå

Edelfarm AS ansetter i dag rundt 15 årsverk, og er en relativt stor bedrift i Saltdal kommune.

– Dette har vi planer om å fortsette med i mange år, og derfor rigger vi oss nå for den videre veien hvor Alice overtar hovedansvaret, sier faren Roger Øksheim i pressemeldingen.

– Laksenæringen er i vinden som aldri før, norsk laks er noe av den mest bærekraftige og sunneste maten som produseres, og jeg vil være en bidragsyter for at Edelfarm AS skal ta nye steg for å fortsatt produsere verdens beste laks i Skjerstadfjorden», sier Alice Øksheim.