I dag ble «Gåsø Høvding» overlevert fra verftet Sefine Shipyard i Tyrkia til Frøy.

– Dette er en stor dag for oss i Frøy. Denne båten er helt unik, og det finnes ikke brønnbåter å sammenligne med. Med «Gåsø Høvding» tar brønnbåtnæringen et nytt steg framover, sier Oddleif Wigdahl, driftsdirektør brønnbåt i Frøy i en pressemelding.

Den nye brønnbåten er 83,2 meter lang og 30,9 meter bred. Møre Maritime står bak designet, mens Cflow leverer fiskepakken. Nå skal båten ut til en stor norsk oppdrettsaktør.

I dag ble brønnbåten som flere har omtalt som verdens største overlevert fra verftet Sefine Shipyard i Tyrkia til FRØY. Foto: FRØY

– Kunden vår hadde behov for en stor båt. Vi jobbet med flere ulike alternativer, men landet til slutt på denne. Design og fleksibilitet er slik kunden vår har ønsket det, forteller Einride Wingan som har vært prosjektleder for Frøy.

«Gåsø Høvding» har et samlet brønnvolum på 7.500 kubikkmeter. Brønnbåten er utrustet med undertrykkssortering og uttak av alle typer rensefisk, ferskvannsbehandling med gjenbruk, 12-linjers hydrolicer og et avansert og automatisert hygienesystem.

– Båten er bygd for høy kapasitet, og kan laste mer enn 1.000 tonn fisk i timen. Det gjør den miljøvennlig og økonomisk, fordi den kan behandle og frakte mer fisk på mindre seilingstid, forteller Wigdahl i meldingen.

Brønnbåten ble sjøsatt i januar, og er en av flere Frøy har under bygging.