– Dette er en stor ære og jeg ble skikkelig overrasket, mildt sagt!

Slik siteres Sivertsen i en pressemelding fra Norges Råfisklag, hvor de avslørte mottakeren av deres pris «Årets kvalitetsfisker 2022» like før helgen. Vinneren av kåringen er reder og skipper Thomas Sivertsen fra Sennesvik på Vestvågøy i Lofoten.

Årets kvalitetsfisker

Norges Råfisklag deler ut prisen Årets kvalitetsfisker til en utvalgt fisker som:

  • Utøver sitt fiskeri med gode kvalitetsholdninger.
  • Har båt og fiskeri rigget og planlagt for kvalitetsleveranser.
  • Leverer god kvalitet uavhengig av konjunkturer i markedet.
  • Framstår som et forbilde for andre.

I tillegg til heder og ære, gis det 50 000 kroner i premiepenger.

Nominasjonen må ha bakgrunn i fiske eller fangst i Norges Råfisklags distrikt. Tidligere vinnere er

  • 1990: Einar Frismo
  • 1991: John Edvard Johnsen og Kjell Klausen
  • 1992: John Arnfinnes, Årets
  • 2007: Ronny Holst fra Nordvågen
  • 2008: Karl Viktor Solhaug fra Svolvær
  • 2009: Birger Krogh fra Tangstad
  • 2010: Petter Gregersen fra Berlevåg
  • 2011: Rino Mortensen fra Myre
  • 2012: Jens-Einar Bjørkås Johnsen fra Båtsfjord
  • 2013: Holger Nilsen og Bård Roar Johnsen fra Myre
  • 2014: André Reinholdtsen fra Myre
  • 2015: Paul O. Jensen fra Tromsø
  • 2016: Kai O Elvan fra Andenes
  • 2017: Finn Tore Frantzen fra Båtsfjord
  • 2018: Tor Inge Nilsen fra Ballstad
  • 2019: Mannskapet på autolinebåten «O. Husby» fra Averøy
  • 2020: Øystein og Torstein Orten fra Aukra
  • 2021: Daniel Lauritzen fra Kjøllefjord
  • 2022: Thomas Sivertsen fra Sennesvik på Vestvågøy

Hedersprisen går til fiskere som gjør en ekstraordinær jobb for å levere produkter av utmerket kvalitet, og som er et forbilde og en inspirasjon for andre i villfisknæringen.

Pressemeldingen forteller også at Sivertsen, med garnbåten «T. Sivertsen», utmerket seg i en kontroll Råfisklaget gjorde ved Skjervøy Fisk og Skalldyr AS. Da fikk han som eneste garnbåt godt over minstepris for 90 prosent av torskefangsten.

Den gode betalingen fikk de fordi partiet kunne blankpakkes – det vil si iset og pakket hel, som lytefri fisk, solgt fersk til restauranter og fiskedisker i inn- og utland.

Sivertsen sin familie var med og drev mottaket Ure fiskersamvirkelag, og erfaringen hans fra hele verdikjeden skal ha fiskeren så vel forståelse for som motivasjon til god råstoffbehandling.