Norges Sildesalgslag melder at det var mange båter i aktivitet på nordsjøsilda sist uke, men at fangstresultatet ikke det helt store. Nordavind i helgen skal ha hatt innvirkning på fiskeriet. Totalt ble det landet 10.100 tonn fordelt på 48 båter, der laveste fangst er 15 tonn og største fangst er 490 tonn.

I første del av forrige uke foregikk hovedvekten av fiskeriet i området Koralbanken og vest av Patchbanken, før flåten trakk nordover til Vikingbanken og helt nord mot Kvitebjørn-feltet nord for 61-graden, viser Sildelaget til.

Beskjedne registreringer

Salgslaget opplyser at fiskerne rapporterer om generelt beskjedne silderegistreringer, der det bare i korte øyeblikk er samling for tråling og kasting. Størrelsen på silda har vært variert den siste tiden fra 136 gram som lavest til 206 gram som høyeste snitt. Snittstørrelsen på hele kvantumet er 175 gram. Matjeskjøperne melder at kvantaene begynner å bli oppfylt, og at en stort sett er i mål med matjessesongen i løpet av de kommende ukene.

Salgslaget ser for seg, med gjeldende fisketakt, at målet vil være å få fisket 90 prosent av kvoten på nordsjøsild. Det er nå fisket om lag 67.000 tonn av en potensiell kvote på vel 111.000 tonn.

«Det vil fortsatt være mange båter i sildefiske i kommende uke. Vi krysser finger for at nordavinden gir seg og at påvirkningen av fullmånen på torsdag kan påvirke positivt for samlingen av nordsjøsilda», skriver Salgslaget i sin oppsummering av sildefisket for forrige uke.

Når det gjelder kolmula, ble det levert 5.100 tonn sist uke. Fisket foregår i det sørlige norskehavet, og det meldes om gode registreringer og døgnfangster på opptil 1000 tonn.

Fra flåten på «Kanten» er det fisket 2.500 tonn øyepål, 1.250 tonn kolmule og 70 tonn strømsild.