Sildelaget melder at de justerer i regelverket for de gjeldende utbudsområdene for konsumfangster. Salgslaget viser til at de i vår har tatt en gjennomgang av utbudsreglementet der de har rådført seg med kjøperorganisasjonene om saken.

Sildelaget viser til at det er spesielt makrell som har utløst en nærmere gjennomgang av regelverket.

Utfordringer for makrellfiske

«Kort fortalt er utbudsreglementet for makrell for fangster fisket nord for 63°N blitt endret i tillegg til at Austevoll (utbudsområde 19) er gått ut», viser Sildelaget til og forklarer nærmere:

«Med hensyn til sistnevnte er Austevoll blitt erstattet av Måløy/Florø (utbudsområde 20) om Austevoll har vært det nordligste punktet i utbudsområdet (dvs. det nærmeste området som følger nord for Austevoll), og likedan er Austevoll erstattet med Karmsund (utbudsområde 16) om Austevoll har vært det sydligste punktet i utbudsområdet (dvs.det nærmeste området som følger sør for Austevoll).»

Endringene foreslått for makrell fisket nord om 63°N skyldes utfordringer som følger av at fisket i 2021 vil bli i andre områder og til andre tider enn tradisjonelt og for å bidra til at best mulig kvalitet landes, viser salgslaget til.

Endringene i regelverket gjelder fra og med 23. juni. Du kan lese mer om det her.