Politiet i Finnmark frigir mandag formiddag navnene på de involverte i forbindelse med forliset utenfor Gamvik søndag 9. januar. De pårørende er informert.

Utfordrende område

Det søkes nå med om lag 40 frivillige mannskap fra Røde Kors, Nordkyn kraftlag og brannvesen samt andre frivillige i strandlinja, i tillegg til politiets mannskaper.

– Vi har også bistand av Sea King redningshelikopter som søker fra luft i et større område for å identifisere objekter og steder som krever nærmere gjennom søking av personell på bakken, sier jourhavende stabssjef Stein Kristian Hansen i en pressemelding.

– Søket vil pågå så lenge det er lyst og forsvarlig for mannskapene å søke. Det er et utfordrende område å søke i med båt på grunn av grunt farvann og høye bølger. Det gjøres en enorm innsats i håp om å finne den savnede fiskeren, fortsetter han.

Slik ble sjarken til Reidar Nilsen, "Peik", fra Hasvik funnet. Bildet er tatt ved Slettnes i Gamvik kommune. Foto: 330-skvadronen

En bauta

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran kondolerer.

– Mine varmeste tanker går til de som sitter igjen, og har mistet sine kjære. Dette er bare ufattelig trist. Det er en tragedie først og fremst for familien, men også for hele lokalsamfunnet Hasvik, skriver Skjæran i en e-post.

– Norsk fiskerinæring har også mistet en bauta. Som leder i Norges Fiskarlag fra 2001 – 2013 sto han alltid opp for fiskernes interesser, og også etter den tid var Reidar Nilsen med på å forme norsk fiskerinæring med sin tydelige stemme. Jeg vil rette en stor takk til alle deltakere i rednings- og leteaksjonen, og til ledelse og ansatte i Hasvik i en tung tid, sier Skjæran.

Remi Andre Nilsen jobbet ved Nordnorsk Smolt.

– Det er med stor sorg vi har mottatt melding om den tragiske ulykken i Gamvik på søndag, der vår gode kollega Remi Andre Nilsen gikk bort. Remi var en elsket kollega og vil bli dypt savnet, skriver daglig leder Raymond Sæther Limstrand i en epost.

– Det er helt uvirkelig at vi ikke skal se ham igjen. I Nordnorsk Smolt er fokus nå å ta vare på hverandre, og vi har et godt samarbeid med Hasvik kommunes kriseteam. Våre varmeste tanker og medfølelse går til familien, fortsetter han.

Krevende vær

Søket pågår i området der båten har vært og langs fjæra der båten ble funnet.

– Det er for krevende vær og mye vind til at man kan søke på havet, sier operasjonsleder Lars-Rune Hagen ved Finnmark politidistrikt til Fiskeribladet.

Sea-King skal søke fra lufta, og vil søke så lenge det er lyst, ifølge Hagen.

Bakkemannskap vil søke fra hver sin kant av båten.

Innsatsleder i politiet Einar Ingilæ informerte de som deltar i søket om at de må være forsiktige fordi det er glatt i fjæra. Det skriver iFinnmark.

Det var 20 knops vind fra nord og til dels tette snøbyger i området søndag, med tre meter brottsjø ved land. Terrenget ved land er bratt og utilgjengelig, og søkeforholdene var generelt vanskelige.