Nærmere bestemt kunne den 74 meter lange Fosnavåg-tråleren i forrige uke losse hele 912 tonn reker ved Troms Fryseterminal i Tromsø. «Det er den største enkeltlandingen av reker som noen gang er registrert i Råfisklagets distrikt», kan salgslaget melde i sin ukentlige fiskerimelding.

Prisen ligger kanskje ikke på nivå med det som betales på kaikanten i Oslo, men Remøy Havfiske tjener nok en slump på den 33 dager lange turen, selv med dagens drivstoffpriser. Fisket foregår ifølge Råfisklaget ved Svalbard for tida, og «Remøy» satte umiddelbart kursen nordover igjen etter lossing.

Havreketråleren «Remøy» kan notere seg for rekordlanding etter siste tur til havs. Foto: Geir Vinnes

Det landes generelt mye frossenreke for tida, bare siste uke var kvantumet 2760 tonn, fordelt på fem båter.

I mediene er det imidlertid oftest de fersk-leverte rekene som omtales på denne tida av året. Også der er fangstene økende, med vel 25 tonn levert på kysten i nord siste uke. Av dette var 20 tonn omsatt i tilstanden «fersk, kokt». Her kan fiskerne notere seg for en snittpris på 125 kroner, og en samlet verdi for flåten på 2,5 millioner kroner.

Fisket foregår hovedsakelig i Varangerfjorden, på Kvænangen og på Lyngenfjorden, med største kvantum innmeldt fra flåten lengst øst.